Annons

Nöjesjätten i öppet brev till regeringen: Har ni lämnat oss i sticket?

Växjö • Publicerad 20 augusti 2020
Foto: Niklas Palmklint

Moment Group, en av de ledande aktörerna inom upplevelseindustrin i Skandinavien med kontor i bland annat Växjö, skriver ett öppet brev till regeringen. De slår fast att branschen lämnats i sticket under pandemin och kräver nu svar på hur branschen ska överleva.

”Det har nu gått nästan fem månader sedan förbudet mot sammankomster med fler än 50 personer infördes, vilket mer eller mindre innebar ett näringsförbud mot alla oss i upplevelsebranschen. Medan andra länder inför stödpaket, tidsramar och plan för återöppnande av branschen har ni, Sveriges regering, fortfarande inte gett svar på vårt eller våra branschkollegors rop på hjälp”, står det i brevet.

Annons

I brevet lyfter Otto Drakenberg, vd och koncernchef på Moment Group, också upp att Storbritannien skjutit till 18 miljarder kronor i syfte att aktörerna inom kultursektorn bland annat ska kunna arrangera evenemang utomhus eller med tillräcklig social distansering. I Sverige har kulturrådet fått 500 miljoner kronor att fördela för att täcka intäktsbortfall.

”Vi anser att vi har visat förståelse, samarbetsvilja och engagemang för den situation vi befinner oss i, samtidigt som vi försöker rädda vår bransch. Vi vill inte fortsätta säga upp våra medarbetare. Vi vill inte skjuta på evenemang och göra besökare besvikna och heller inte kunna stötta och utveckla kulturens fantastiska talanger. Det är nu dags för er, regeringen, att visa handlingskraft”, skriver Otto Drakenberg i det öppna brevet.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons