GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Nomineringen till årets folkhälsostipendium öppen

     Arkivfoto, genrebild.
     Arkivfoto, genrebild.
     Foto: JOHAN CHRISTENSEN, Smålandsposten

     Varje år delar Region Kronoberg ut ett stipendium till insatser som bidrar till en god hälsa i länet. Det är folkhälsoberedningen som tar beslut om och delar ut stipendiet, på uppdrag av regionfullmäktige.

     Nu öppnar nomineringen till årets folkhälsostipendium på Region Kronobergs hemsida. Årets tema är insatser och aktiviteter som bidragit till att bryta isolering och motverka ensamhet.

     – Upplevelsen av ensamhet är något som ökat bland befolkningen, såväl bland unga som äldre. Denna utmaning för folkhälsan har blivit alltmer belyst i och med rådande pandemi. Det finns många initiativ till att motverka detta, inte minst från civilsamhället och enskilda personer, vilket vi gärna vill uppmärksamma i och med året stipendium, säger Eva R Ericsson, ordförande i folkhälsoberedningen.

     Nomineringen är öppen till och med 5 september.

     Läs mer