Annons

Nu kan 16-åringar boka vaccintid i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 9 augusti 2021
.
.Foto: PÄR BÄCKSTRÖM

Region Kronoberg öppnade under måndagen upp för alla kronobergare som är 16 år eller äldre (födda 2005 eller tidigare) att boka tid för vaccination mot covid-19. Alla ungdomar under 18 år måste ha samtycke av sina föräldrar för att få vaccineras.

Under måndagen kommer ett informationsbrev hem till alla hushåll med ungdomar födda 2005 eller tidigare. I brevet finns en samtyckesblankett, som vårdnadshavare måste skriva under.

Annons

Efter att ha fått samtycke kan ungdomarna boka tid för vaccination via 1177.se. Den underskrivna samtyckesblankett ska tas med till vaccinationstillfället tillsammans med legitimation.

Region Kronoberg skriver i ett pressmeddelande att ungdomar under 18 år som vill vaccinera sig utan vårdnadshavares samtycke kan göra en mognadsbedömning. Då bedömer ungdomsmottagningen om ungdomen är mogen nog att fatta beslut om vaccination själv.

Både Modernas och Pfizers vaccin är godkända för barn och ungdomar ner till 12 års ålder.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons