Annons

Nu öppnar cykelbiblioteket igen

Växjö • Publicerad 3 mars 2020
.
.Foto: Lena Gunnarsson

Efter förra årets succé öppnar cykelbiblioteket upp även i år.

Cykelbiblioteket innebär att man via Växjö kommuns hemsida bokar en cykel för att sedan hämta upp den i en av fyra cykelbutiker som kommunen samarbetar med. Det finns 24 cyklar i olika modeller att välja mellan.

Annons

Nytt för i år är att man måste betala en avgift för att få ut en cykel. Anledningen är att cykelbiblioteket främst är riktat till den som funderar på att köpa en cykel.

– Det är vår förhoppning att fler ska upptäcka hur smidigt det är att ta sig fram med cykel och att cykeln blir ett alternativ till bilen, oavsett om du ska pendla till jobbet, handla mat eller köra barnen till förskolan, säger Colin Hale som är projektledare för cykelbiblioteket i Växjö.

Cykelbiblioteket är finansierat av två EU-projekt, SUMBA och CoCiUM och ingår i Växjö kommuns satsning av miljöprogrammet för att öka hållbara transporter i kommunen. Precis som förra året får man låna cykeln i tre veckor.

Här saknas innehåll

Ronja Andersson
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons