Annons

Ny avdelning startas på Centrallasarettet i Växjö

Växjö • Publicerad 2 november 2020
Växjö lasarett
Växjö lasarettFoto: Mimmi Kungberg

Under måndagen startas en medicinsk intermediärvårdsavdelning (MIMA) på sjukhuset i Växjö, vilket beskrivs som ett mellanting av vårdavdelning och intensivvårdsavdelning som kommer öka patientsäkerheten och avlasta medicinavdelningarna. Avdelningen kommer att ha tre platser och är till för medicinpatienter som ligger på vårdavdelning men blir sämre i andning eller cirkulation.

– Jag tror absolut att det här blir bra. Det gör att vi använder våra resurser på rätt sätt och att vårdavdelningarna kan avlastas. Dessutom ökar patientsäkerheten, säger Helena Otteborn som är projektledare och avdelningschef för den nya avdelningen.

Annons

Avdelningen startar på hjärtintensiven. Tanken är att MIMA ska vara ett alternativ för patienter som inte behöver intensivvård eller för patienter som har fått intensivvård och sedan flyttas till MIMA som ett mellansteg innan vanlig vårdavdelning.

– Vi kan koppla upp patienten i mer avancerad övervakningsutrustning och även använda mer potenta läkemedel, säger Olle Bergström, sektionsansvarig överläkare.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons