Annons

Ny beredskapsutbildning startar i Kronoberg

Växjö • Publicerad 6 maj 2020
Foto: Olof Elfverson

Behovet av utbildad personal inom vård och omsorg är stort. Därför startar Kronoberg en beredskapsutbildning som har tagits fram tillsammans med Växjö Fria vuxenutbildning.

– Det är väldigt glädjande att vi snabbt kan ändra om och styra insatser för att möta behoven. Bättre förberedd och utbildad personal inom omsorgen är positivt för kommunerna, men också för hela hälso- och sjukvården, säger Tomas Ragnarsson (M), ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

Annons

Utbildningen riktar sig till nya inom yrket, de som vill uppdatera sina kunskaper eller de som saknar en grundläggande vård- och omsorgsutbildning. ESF-projektet ”Framtid vård och omsorg Kronoberg” riktas om.

– Majoriteten av vårens planerade aktiviteter för vård- och omsorgspersonal i blev inställda. Samtidigt lyftes en stor efterfrågan på en beredskapsutbildning inom vård och omsorg bland Kronobergs kommuner. Då började vi fundera på hur vi kan ställa om, säger Alexandra Forsman, projektledare Framtid vård och omsorg Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons