Annons

Ny bro ska byggas över riksväg 23

Kronoberg • Publicerad 30 september 2021
,
,Foto: MATHIAS BERGELD

Nästa veckan påbörjar Trafikverket arbetet med att bygga en ny bro på väg 23. Det sker i samband med bygget av mötesfri väg mellan Marklanda och Huseby. Broarbetet kommer att hålla på fram till våren 2022.

– Räkna med längre restid om du ska färdas på väg 23 söder om Växjö. Vi har byggt en ny kort omledningsslinga förbi platsen där vi ska bygga den nya bron. Det innebär att det kan bli köer och besvärligt vid vissa tidpunkter, säger Chris Thórisson från Trafikverket.

Annons

Trafikverket meddelar också att arbetet längs sträckan Marklanda-Huseby fortsätter som planerat. Vid vissa arbetsmoment kommer trafiken att regleras med trafikljus och det kommer att vara kortare stopp för sprängningsarbeten. Dessutom kommer hastigheten på vissa avsnitt att sänkas från dagens 70 kilometer i timmen till 50 kilometer i timmen.

– Jag vill vädja till alla trafikanter i området att visa hänsyn till varandra och speciellt till dem som jobbar på vägen. De förtjänar en trygg och schysst arbetsmiljö precis som alla andra, säger Chris Thórisson.

Hela projektet beräknas vara klar i slutet av 2022.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons