Annons

Ny delägare i familjeföretaget i Växjö

Växjö • Publicerad 9 oktober 2018
Foto: Olof Elfverson

Växjöbaserade Willo tar in en ny delägare. Det är bolagets vd Marcus Johansson som blir historisk som den första utanför familjekretsen att bli en av ägarna,

– Jag ser detta som ett led i vår långsiktiga målsättning att företaget ska växa och fortsätta utvecklas i en starkt positiv riktning. Ett steg i den satsningen är att bredda ägandet utanför familjen. Det känns både naturligt och bra att fördjupa relationen med vår verkställande direktör genom ett delägande, säger Bengt Swanström, styrelseledamot och en av två familjeägare i Willo.

Annons

De senaste åren har omsättningen för Willo ökat från 100 till 150 miljoner kronor. Familjeföretaget levererar precisionsdetaljer till branscher inom medicinteknik, kärnkraft och annan industri över stora delar av världen. Företaget har hundra anställda och kommer alltså att ägas av tre personer framöver.

– Det finns en fantastisk potential i verksamheten. För mig blir det nu ännu mer intressant att få leda utvecklingen – både när det gäller alla de som jobbar i företaget och de produkter som vi arbetar med, säger Marcus Johansson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons