Annons

Ny detaljplan för jättebyggen i Växjö

Växjö • Publicerad 14 november 2019
.
.Foto: Erik Corshammar

Under torsdagen fattade byggnadsnämnden beslut om att anta en ny detaljplan för fastigheten Värendsvallen 7 vid Arenastaden. Detaljplanen gör det möjligt att bland annat bygga drygt 400 bostäder på området.

– Snart kommer det finnas möjlighet för fler att bo på Arenastaden med dess unika förutsättningar. Arenastaden kommer även fortsättningsvis vara ett område för idrott men med bostäder och nya verksamhetslokaler får vi mer liv och rörelse till och på området alla tider på dygnet och av alla åldrar, säger Mikael Johansson, projektledare Arenastaden.

Annons

I norra delen, närmast Hejaregatan, föreslås bebyggelse med kvarter i upp till sex våningar. Söder om denna del föreslås en mer öppen bebyggelse i upp till 16 våningar. Enligt förslaget väntas också två nya gator byggas från Hejaregatan för att göra området mer lättillgängligt. Det föreslås också byggas ett parkeringshus i tre våningar. Enligt förslaget ska en park med en torg, lekplats och öppna ytor för spontana aktiviteter byggas.

I dagsläget planerar Växjöbostäder, Kärnhem, NCC och K2A att bygga hyresrätter och bostadsrätter på området. Byggstart kan ske under 2020.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons