Annons

Ny flyglinje från Växjö

Växjö • Publicerad 2 mars 2020
.
.Foto: Eurowings Press

I slutet av maj kommer det tyska flygbolaget Eurowings att börja flyga direkt mellan Düsseldorf och Växjö Småland Airport. Från och med den 21 maj kommer det att bli två flygavgångar i veckan, torsdagar och söndagar.

– Det är en fantastisk nyhet för människorna i Sydöstra Sverige. Att välkomna ytterligare ett europeiskt flygbolag till denna region och Växjö Småland Airport. Tyskland är en extremt viktig marknad för inkommande passagerare, för såväl besöksnäringen som näringslivet. Düsseldorf blir därmed flygplatsens andra tyska destination med en direktlinje, säger Ulf Axelsson, vd för Växjö Småland Airport.

Annons

Eurowings är ett helägt dotterbolag av tyska jätten Lufthansa. Från flygplatsen i Düsseldorf finns det ett 40-tal vidareanslutningar med Eurowings, framför allt i Europa.

Tidigare flög Ryanair mellan Växjö och Düsseldorf Weeze. Men av kommersiella skäl valde flygbolaget att lägga ner flyglinjen från den 1 juni 2018.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons