Annons

Ny föreläsningsserie i Växjö

Växjö • Publicerad 4 september 2019
Foto: Sebastian Sardi

I veckan var det premiär för en föreläsningsserie i fyra delar. Sensus studieförbund arrangerar tillsammans med Det fria ordets hus och Växjö kommun de fyra delarna. Serien heter ”Världen vi bär” och handlar om klimatet.

– Föreläsningarna under hösten kommer att beröra den historiska klimatkampen, den pågående klimatkrisen ur ett globalt perspektiv och bjuda in till samtal kring världens framtid, säger Charlotte Strömberg Eliasson, verksamhetsutvecklare på Sensus studieförbund.

Annons

Det var premiär under tisdagen och den 1 oktober, 21 oktober och 18 november hålls de tre andra föreläsningar. Bland annat kommer konstnären och fotografen Anna Bokström och frilansjournalisten Johanna Norrbo ska prata om ”Det ambivalenta Europa” efter att ha rest runt i fossilindustrins spår i Europa. Sebastian Sardi visar och berättar hur människorna lever i Dhanbad, kolets huvudstad i Jharkhand i Indien och hur kolet påverkar den globala uppvärmningen.

Dessutom kommer författaren Mats Strandberg och Maija Löfgren, projektledare för Läsa för livet, att samtala om klimatångest, ekologisk hållbarhet, framtid och läsande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons