Annons

Ny fristadsförfattare i Växjö

Växjö • Publicerad 5 juni 2018
Foto: Bo Ströberg

Sedan 2012 är Växjö en fristad för förföljda författare. Nu har staden fått en ny fristadsförfattare, Maha Nasser från Jemen. Hon har tidigare varit verksam som journalist och programledare vid radio och TV. Men den komplicerade konflikten i regionen har gjort det omöjligt för henne att fortsätta sitt arbete där.

Under två år ska Maha Nasser var fristadsförfattare. Hon planerar att börja läsa svenska och hoppas bygga upp ett nytt nätverk så att hon kan fortsätta med journalistiken.

År 2012 gick Växjö kommun med i ICORN (International Network of Refuge Cities), det globala nätverket av städer och regioner som tar emot hotade författare och konstnärer. De personer som får fristad är på olika sätt hindrade att utöva sin verksamhet i sina hemländer på grund av yttrandefrihetsskäl.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons