Annons

Ny fritidsklubb startas i Växjö

Växjö • Publicerad 21 mars 2019
.
.Foto: Lars-Goran Rydqvist

Växjö kommun och Area Academy startar en fritidsklubb inom e-sport i samarbete med Overpowered Esport Center på Liedbergsgatan i centrala Växjö. Klubben är till för den som har en neuropsykiatrisk funktionsvariation.

Fritidsverksamheten, som fått namnet VK fritidsklubb, ska skapa gemenskap och en positiv drivkraft bland ungdomarna genom att fokusera på ett av deras intressen, e-sport.

Annons

– Det är viktigt att våra barn och ungdomar känner ett stöd i samhället och med den här satsningen hoppas vi på att kunna nå ungdomar på ett annat plan än tidigare. Många av de här ungdomarna har ett stort datorintresse men inte så många kompisar i sin fysiska vardag. Med det här projektet vill vi ta tillvara på barnens intresse och uppmuntra dem att lämna hemmet och ägna sig åt sitt intresse men göra det tillsammans med andra i en gemenskap, säger Robin Ramnér, samordnare på Växjö kommun i ett pressmeddelande.

En viktig del i verksamheten ska också vara att bygga broar mellan ungdomarna och deras föräldrar. I april öppnar VK Fritidsklubb, som kommer att vara öppet varje tisdag och bemannas av flera utbildade personer.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons