Annons

Ny grundskola planeras i Växjö – satsar på skoluniform och internationell profil

Växjö • Publicerad 14 december 2020
Foto: Pressbild

Friskolekoncernen Nordic International School planerar att öppna en ny grundskola för årskurs 4-9 på Vallgatan 12, granne med systerskolan Kronoberg Skola.

– Vi är väldigt glada att vi nu är igång med planeringen för att etablera en ny skola i Växjö. Med vår internationella profil och vårt tydliga kunskapsfokus, kan vi erbjuda något som jag vet att många vårdnadshavare i Växjö efterfrågar, säger Katharina Sjögren-Edström, vd för Nordic International School.

Annons

Första året kommer skolan ta in elever till årskurs 4–7, och i takt med att eleverna blir äldre utökar skolan med årskurs 8 och 9.

Skolan har internationell profil, har höga krav på ordning och reda, utbildar tvåspråkigt på svenska och engelska och har skoluniform för elever och klädkod för personal.

Beslut om skolstart fattas preliminärt i slutet av januari, och baseras på hur stort intresset är och hur många som ansökt till skolan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons