Annons

Ny högstadieskola planeras i Växjö

Växjö • Publicerad 22 april 2020
Foto: Anders Bergön

Inom tio år väntas antalet högstadieelever i Växjö att öka med nästan 500. Kommunen har därför planer på att bygga en ny högstadieskola.

– Redan nu är antalet platser på befintliga högstadieskolor nära fullt utnyttjade, inte minst i norra delen av Växjö. Behovet kommer att öka framöver och det är viktigt att vi är redo att möta detta behov, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i utbildningsnämnden.

Annons

Skolan, med det föreslagna namnet Hagavikskolan, planeras för totalt 630 elever och ska ligga i det nya bostadsområdet Hagavik. Samtidigt planeras det också för en ny sporthall och ett nytt skolkök.

– Vi ser ett stort behov av en sporthall i norra och nordöstra delen av Växjö, där det idag saknas detta. Det är en bra lösning att vi kan tillgodose detta behov i samband med byggnation av ny högstadieskola, Jon Malmqvist (KD), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Det är kommunchef Monica Skagne som har fått i uppdrag att starta upp projektet med en ny högstadieskola. Nästa beslut, om att starta projektering, beräknas att tas under hösten 2020.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons