unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny landsbygdsplan i Växjö kommun

Foto: Olof Elfverson

Kommunfullmäktige beslutade i veckan om en ny landsbygdsplan för Växjö kommun. Planen anger den strategiska riktningen för landsbygdsutvecklingen i kommunen och tydliggör prioriterade utvecklingsområden, som till exempel boende, service, föreningsliv och näringsliv.

– Vi vill göra det möjligt för fler att bygga bostäder och bosätta sig utanför Växjö stad. Det är även viktigt att bibehålla och utveckla privat och offentlig service samt främja företagsklimatet i tätorter och på landsbygden, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Den nya landsbygdsplanen ligger inom ramen för hållbarhetsprogrammet Hållbara Växjö 2030, som är en del i Växjö kommuns vision; en fantastisk plats att bo, leva och verka i för invånare, företagare och besökare - idag och i framtiden. Landsbygdsplanen berör även områden som kultur, fritid och natur.

– Växjö kommun vill också bevara och tillvarata kultur- och naturlandskapet och värna frilufts- och grönområden, säger Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition.

Planen förtydligar den politiska viljeinriktningen och lyfter fram de utvecklingsområden Växjö kommun prioriterar. Dessa är:

  • Boende
  • Kommunikationer och infrastruktur
  • Service
  • Arbete och näringsliv
  • Natur, kultur och rekreation
  • Den trygga platsen
  • Föreningsliv