Annons

Ny målbild för campus i Växjö

Växjö • Publicerad 14 december 2019
Foto: Tomas Löwemo

Växjö kommun och Linnéuniversitetet har genom workshops och möten med studenter tagit fram en målbild för campusområdet i Växjö.

– Vi har nu en målbild för att kunna skapa en begriplig, inbjudande och inspirerande miljö som stöttar visionen. Ett campus som bidrar till att vi sätter kunskap i rörelse för en hållbar samhällsutveckling, säger Peter Aronsson, rektor Linnéuniversitetet.

Annons

Målen konkretiseras ytterligare nästa år men planen är att fokusera på fyra utvecklingsområden. Bland annat att göra området välkomnande genom att värna om grönområdena och de mötesplatser som finns. Man nämner även värdet i att sammanlänka campus och city.

– Linnéuniversitetet är viktigt för stadens tillväxt liksom att staden är viktig för universitetet. Med en gemensam målbild utvecklas vi tillsammans för ett tryggt och hållbart campus där campus också är en del av staden, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande Växjö kommun.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons