Ny näringslivsplan i Växjö kommun

Kommunfullmäktige i Växjö har antagit en ny näringslivsplan. Den ska ge företag i hela kommunen möjlighet att växa och utveckla sina verksamheter.

- Fler företag skapar fler arbetsmöjligheter vilket i sin tur bidrar till att klara välfärden. För att ha en levande kommun behöver vi möjliggöra och underlätta för företagare. Detta är givetvis inget Växjö kommun själv styr eller ansvarar över utan det kräver samsyn och samverkan med externa parter både lokalt, regionalt och nationellt, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsen ordförande.

Planen innehåller fem utvecklingsområden. Det är innovation och företagande, kompetensförsörjning, företagsservice, infrastruktur och markberedning samt attraktivitet och profilering.

– Planen ska bidra till att skapa en helhetssyn och främja ett effektivt arbete med näringslivsfrågor. Vi vill underlätta för företag att starta, driva och utveckla sina verksamheter och genom en näringslivsplan skapar vi förutsättningarna för ett attraktivt företagsklimat i Växjö, säger Henrik Cajnerud, tf näringslivschef.

Läs mer

Nyheter

APP ska satsa lokalt

Drar sig tillbaka från övriga städer.

Nyheter

Fler cyklar stjäls - här slår tjuvarna till oftast i Växjö

597 cyklar stulna under 2020.

Nyheter

Man misstänks ha stulit shorts och byxor

Stöldgodset var värt 105 kronor.

Nyheter

Man blev av med värdesaker vid bensinmack

Förhör hålls under dagen.

Nyheter

Växjöbor väcktes av att tjuvar försökte bryta sig in

Teknisk undersökning påbörjad.

Nyheter

Tumult när bensinmack misstänks ha rånats i Växjö

Händelsen utspelades sig tidigt på söndagsmorgonen.