Annons

Ny park byggs i Växjö

Växjö • Publicerad 14 juni 2018
Foto: Lars-Göran Rydqvist

Tekniska nämnden har godkänt investeringen av en ny park vid Trummen. Geometriparken ska byggas inom området Limnologen Syd på Teleborg med start under året. Byggnationen kommer att kosta ungefär 13,8 miljoner kronor och utformning av parken bygger på olika geometriska former.

- I och med att allt fler bostäder byggs intill Trummens strand och inom Universitetsområdet ökar behovet av en offentlig park- och lekmiljö. Geometriparken kommer att bli en stadsdelspark som kommer att nyttjas både av de som bor i området Limnologen Syd men även av övriga delar av Teleborg, säger Sofia Stynsberg (M), tekniska nämndens ordförande.

Inom området Limnologen Syd byggs omkring 220 bostäder. Dessutom ska ytterligare cirka 300 bostäder byggas inom området innan det är helt färdigt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons