Annons

Ny podd berättar om småländska mord

Publicerad 25 april 2016
Arkivbild på polisens arbete i samband med mordet på 17-åringa flickan i Norrhult. Foto: Filip Sjöfors, SMålandsposten
Arkivbild på polisens arbete i samband med mordet på 17-åringa flickan i Norrhult. Foto: Filip Sjöfors, SMålandsposten

I åtta avsnitt ska Amanda Karlsson och Linnéa Bohlin ta upp småländska mord i podcasten "Mordpodden". Genom att fördjupa sig i domar, artiklar och information kring händelserna ska de på ett berättande sätt förmedla en upplevelse för lyssnarna.

– Bakom varje mord finns en berättelse och det är just det som vi fokuserar på. Det är verkliga mord som förmedlas på ett berättande sätt, säger Amanda Karlsson.

Annons

I poddens tredje avsnitt kommer de att ta upp mordet i Norrhult där en 17-årig flicka mördades efter att ha lurats av en man som påstod sig vara modellagent.

– Vi har utgått från spridning när vi valt vilka mord vi ska prata om. Vi har olika kön, åldrar och offrena har mördats på olika sätt, säger Amanda Karlsson.

De studerar båda journalistik och medieproduktion på Linnéuniversitetet i Kalmar. Som sista kurs har de valt radioprojekt och avsaknaden av kvinnliga poddare om mord och brott fick tjejerna att starta Mordpodden.

– Vi har märkt att det nästan bara är män som kör sådana här poddar. Det är ovanligt att tjejer hörs och när vi berättar om detta får vi ofta frågan "Mord? Menar ni mode?", säger Amanda Karlsson.

Förutom att göra en berättelse om mordfallen kommer Amanda och Linnéa att diskutera domarna och egna tankar i studion. De har tagit lärdom från liknande poddar som Aftonbladets #Fallet, Svenska Mordhistorier och Sveriges radios Spår. Till skillnad från dem ska podden inte utgå från intervjuer utan själv berättelsen.

Inom de närmsta veckorna släpps det första avsnittet och på poddens facebooksida kommer länken att publiceras så fort avsnittet är godkänt av iTunes.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xrfd4BajjjA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons