Annons

Ny podd lanseras - Husdjurspodden

Det finns få saker som engagerar så mycket som djur och kanske framförallt husdjur. Det har Annika Niquet och Cate Lagesson Gräns tagit fasta på och måndag den 28 mars kommer första avsnittet av deras podd Husdjurspodden.
– Det finns så många saker att diskutera kring djur där det inte alltid finns något rätt och fel. Där kan Husdjurspodden vara en plats att ta den diskussionen, säger Cate Lagesson Gräns.
Växjö • Publicerad 27 mars 2022
Annika Niquet och Cate Lagesson Gräns har fullt upp att hålla getterna på Ingelstadgymnasiet glada.
Annika Niquet och Cate Lagesson Gräns har fullt upp att hålla getterna på Ingelstadgymnasiet glada.Foto: Elisabeth Anderberg

I Kronobergs län finns det omkring 25 000 registrerade hundar. Och det är bara ett av alla husdjur som folk har.

– Därför tyckte jag att det var dags för en podd som handlar om husdjur. Det finns så mycket tankar och frågor kring husdjur. Men också en väldig massa berättelser, säger Annika Niquet som kallar sig själv för djurtokig.

Annons

Annika är reporter på Smålandsposten och när hon bestämde sig för att starta denna podd ville hon ha någon vid sin sida och fick tips om Cate som jobbar som lärare på Ingelstadgymnasiet där hon undervisar framtidens djurskötare.

– När jag ringde till henne så tog det inte många sekunder innan hon tackade ja, berättar Annika.

Husdjur är som sagt poddens röda tråd men ämnena kommer att variera och alla typer av djur som folk har hemma kommer att diskuteras.

– Därför kommer lyssnarnas önskemål, tips och berättelser att vara viktiga för oss. Och det finns det massor av. Vi kan bara titta på alla husdjurskonton som finns på sociala medier, säger Annika.

Varför tror du att husdjur berör människor så mycket?

– Dels så tror jag att det är den ovillkorliga kärleken man får. Men också känslan av att någon behöver mig. Familjen hade en spindel en gång som jag inte kelade med precis, men vi fick ändå något slags band, för spindeln behövde ju mig.

– Jag ber om ursäkt. De här nakenmarsvinen är fruktansvärt fula, men ganska charmiga, säger Cate Lagesson Gräns. Annika Niquet valde en mer kelvänlig marsvinsras.
– Jag ber om ursäkt. De här nakenmarsvinen är fruktansvärt fula, men ganska charmiga, säger Cate Lagesson Gräns. Annika Niquet valde en mer kelvänlig marsvinsras.Foto: Elisabeth Anderberg

Första avsnittet berör ett aktuellt och allvarligt ämne, djur på flykt och alla de djur som inte kan följa med sina ägare i flykten från ett krig. Med sig i avsnittet har de också Anna Pettersson som är hunduppfödare och som erbjuder ukrainska flyktingar att komma till henne och umgås med hennes hundar och gå promenader.

– För mig är det helt otänkbart att jag bara skulle fly och lämna mina hundar. Därför grep det mig när jag läste om Annas initiativ. Det kan vara en tröst för dem som kanske har lämnat sina husdjur i Ukraina, säger Annika.

Husdjurspodden

Detta är Husdjurspodden

En podd om husdjur som leds av Annika Niquet och Cate Lagesson Gräns.

Podden kommer ut varannan måndag och finns där poddar finns och på smp.se

För att komma i kontakt med podden kan man följa instagramkontot @husdjurspodden och skicka meddelande där. Där kan man också skicka bilder och filmer på sina egna husdjur.

Elisabeth AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons