Annons

Ny pool ”började flyta” – Växjöfamilj stämde byggfirma

Växjö • Publicerad 9 december 2021
.
.Foto: ARNE FORSELL

För ett par år sedan anlitade en familj i Växjö en byggentreprenör i länet som installerade en nergrävd pool på villatomten.

Efter en tid lyftes poolen upp på grund av bristfällig dränering, som gjorde att poolen ”började flyta”.

Annons

Familjen har hävdat att byggentreprenören inte utfört poolbygget på ett fackmannamässigt sätt eftersom de missat dräneringen, vilket entreprenören inte höll med om.

Parterna kunde inte enas om vem som skulle stå för kostnaden för att laga den delvis förstörda poolen och ärendet hamnade i Växjö tingsrätt.

Parterna lyckades dock nå en förlikning i tvisten inför förhandlingen. Företaget ska omgående betala 175 000 kronor till familjen i prisavdrag.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons