GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Ny rabatt föreslås i kollektivtrafiken

     Växjö • Publicerad 28 maj 2019
     .
     .
     Foto: Per Jodenius

     Socialdemokraterna i Region Kronoberg föreslår i sitt förslag till budgeten 2020 att även pensionärer ska få rabatt i kollektivtrafiken. Enligt förslaget ska personer som har fyllt 65 år, har Pensionsmyndighetens ”Pensionärsintyg” eller ”Intyg för förmånstagare” från Försäkringskassan få en rabatt på 25 procent på ordinarie pris för månadskort samt 40 procent på enkelbiljett.

     – Av olika skäl kan det vara viktigt med rabatt för vissa resenärsgrupper. Skälen kan exempelvis vara att sätta resvanor tidigt eller att vissa resenärsgrupper är särskilt utsatta ekonomiskt, säger Henrietta Serrate (S) 2:e vice ordförande i regionstyrelsen.

     Förslaget innebär också att den som har sjukersättning, aktivitetsersättning eller handikappersättning kan få rabatt.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.