Annons

Ny skola byggs i Växjö kommun

Dädesjö • Publicerad 13 januari 2021

Utbildningsnämnden beslutade i december om byggnation av en ny lågstadieskola, förskola och kök i Dädesjö i Växjö kommun. Lågstadieskolan byggs med plats för 50 elever och förskolan får lika många platser. Tillagningsköket ska ha en kapacitet på 150 portioner.

Utredningar av befintliga lokaler på Dädesjö skola och förskola visar åtgärderna för att nå kommunens krav på lokaler skulle bli för omfattande och kostsamma.

Annons

– Det är mycket glädjande att vi äntligen kommit så här långt i processen. En samlokalisering i nya lokaler kommer bli ett rejält lyft för både barn, elever och personal, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande utbildningsnämnden.

Den nya skolan och förskolan föreslås byggas på befintlig skoltomt, norr om nuvarande skola, och kommer att byggas klart innan nuvarande skola rivs.

Slutgiltigt beslut om byggnation beräknas tas av kommunfullmäktige i februari 2021. Arbetena väntas starta under våren 2021 och skolan ska stå redo under sensommaren 2022.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons