Annons

Ny skola öppnar i Växjö – ska ta in 600 elever

Växjö • Publicerad 4 mars 2020
.
.Foto: Olof Elfversson

Internationella Engelska Skolan, IES, ska öppna en ny skola i Växjö. Den nya skolan ska byggas i Växjös nya område Telestadshöjden och blir en tvåparallelig grundskola med årskurserna F-9 och fritids. Skolan ska kunna ha 600 elever när den är fullt utbyggd.

– Vi är stolta över att få vara med och utveckla Växjös satsning på utbildning i detta nya område. Skolan byggs med höga krav på hållbarhet vilket är viktigt för våra elever och oss. Vi ser fram emot att välkomna alla elever oavsett bakgrund till vår nya skola där de i en lugn och säker studiemiljö kommer att motiveras till att göra sitt bästa, säger Anna Sörelius Nordenborg, vd för Internationella Engelska Skolan.

Annons

Internationella Engelska Skolan har tecknat hyresavtal med Skanska om nybyggnation av skolan i Växjö med planerad öppning till starten av läsåret 2022/23.

– Ett nytt attraktivt bostadsområde håller på att växa fram i Växjö. Fler bostäder och nu även en ny skola. Jag är glad att vi har en fristående aktör som nu satsar på Växjö och bygger en skola i Telestadshöjden, säger Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande (M).

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons