Annons

Ny stor förskola byggs i Växjö

Växjö • Publicerad 20 februari 2020
Foto: APP Properties

APP Properties och Vöfab har ingått ett hyresavtal kring en ny förskola på tidigare Hovslund i Växjö. Det är en del i nya Hofs Park, ett nytt kvarter mellan Kungsvägen och Harsövägen. Den nya förskolan ska ha plats för ungefär 80 barn.

– Vi ser med tillförsikt fram emot att få tillföra en förskola till stadsdelen Hov. Vi på APP Properties är stolta över att Växjö kommun gett oss förtroendet att förverkliga detta projekt. Förskolan utgör en pusselbit i utvecklingen av ett helt nytt kvarter som också ska innehålla över 200 seniorbostäder, säger Anders Svensson, vd på APP Properties.

Annons

APP Properties och Vöfab har ingår ett åttaårigt hyresavtal enligt förutsättningarna i den markanvisningstävling som anordnades av Växjöbostäder 2017. APP kommer att anlita byggföretaget Gärahovs Bygg för entreprenaden.

Byggnationen väntas påbörjas under våren och färdigställande beräknas till juli 2021.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons