Annons

Ny storsatsning ska ge fler jobb

Växjö • Publicerad 7 november 2018
Foto: Smålandsposten

PostNord storsatsar i Växjö. Tidigare under hösten har företaget öppnat en ny stor terminal i Växjö och efter årsskiftet startas en förarutbildning, PostNord Driver Academy.

E-handeln växer och antalet hemleveranser ökar, samtidigt som bristen på yrkeschaufförer i Sverige blir allt mer akut. För att lösa bemanningsfrågan genomför PostNord olika satsningar, bland annat utbildningen.

Annons

PostNord Driver Academy drivs i samarbete med Arbetsförmedlingen och Tillväxtverket. Utbildningen riktar sig till nyanlända svenska som läst Svenska för invandrare (SFI). Det första pilotprojektet har dragit igång i Örebro och efter nyår startar sju andra orter, bland annat Växjö. PostNord räknar med att få fram 300 chaufförer per år genom PostNord Driver Academy.

PostNord har i nuläget omkring 1 800 anställda lastbilschaufförer. Företaget beräknar att de behöver omkring tusen nya chaufförer varje år till 2021, på grund av personalomsättning, pensionsavgångar och fler paket.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons