Annons

Ny studie: Hög innovationsgrad i Kronobergs företag

Kronoberg • Publicerad 4 mars 2021
Foto: Nadia Hagberg

Forskare på Jönköpings högskola har på uppdrag av Region Kronoberg kartlagt innovationsaktiviteten i Kronobergs företag. I studien har 800 företag i regionen svarat på en rad frågor kring sitt utvecklingsarbete under 2017-2019.

73 procent av företagen har utvecklat sitt företag eller sina produkter och anses då vara innovativa och ungefär en tiondel av innovationerna anses vara nya för världen och har vad man kallar en hög innovationshöjd.

– Innovationer har en särskild betydelse i att utveckla den teknologiska nivån till högre nivåer. Under en kris, som den nuvarande pandemi på flera sätt är, förändras konkurrensförhållanden och utvecklingen går snabbare än vanligt. Det är då särskilt viktigt att veta hur innovationsklimatet ser ut för att gynna det ytterligare. Detta är bakgrunden till att vi beställt studien, säger Christel Gustafsson, regional utvecklingsdirektör i Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons