Annons

Ny toppchef i Växjö kommun

Växjö • Publicerad 16 november 2018
Foto: Tekla Höckert

Växjö kommun har gjort klart med en ny förvaltningschef på Stadsbyggnadskontoret. Henrik Johansson kommer att ha fokus på strategisk tillväxt med start i februari. Han arbetar för närvarande som stadsarkitekt i Älmhults kommun.

– Henrik har lång erfarenhet av området men även en djup förståelse för alla delar som man är beroende av för att kunna ta ett helhetsansvar i denna roll. Han har energi och ett lösningsorienterat sätt samt stor förståelse av att arbeta i ett processorienterat arbetssätt över förvaltnings- och bolagsgränser som gynnar våra målgrupper, säger Monica Skagne kommunchef i Växjö kommun, i ett pressmeddelande.

Annons

Henrik Johansson har tidigare arbetat i Växjö kommun, som chef för översiktlig planering.

- Jag har ett stort intresse för samhällsutvecklingsfrågor och då särskilt för stadsbyggnadsfrågor. Jag ser fram emot att få jobba som chef och ledare i en kommun som har mod, driv och förmåga att skapa en attraktiv kommun för dem som bor i, verkar i eller besöker Växjö, säger Henrik Johansson.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons