Annons

Ny utbildning ska locka fler kvinnor till industrin

Växjö • Publicerad 26 augusti 2021
Cecilia Turnstedt och Marcus Sjöqvist.
Cecilia Turnstedt och Marcus Sjöqvist.Foto: Montico

Behovet av svetsare i svensk industri är stort och branschen strävar efter att öka andelen kvinnor. Nu startar Montico och Volvo Construction Equipment i Braås en svetsutbildning i Växjö som riktar sig till kvinnor.

– Vi ser ett ökat behov av att stärka vår produktion med ännu mer svetskompetens. I och med det här initiativet hoppas vi också att fler kvinnor ska få upp ögonen för jobb inom modern tillverkningsindustri, säger Cecilia Turnstedt, HR Business Partner på Volvo CE i Braås.

Annons

Utbildningen är en kommunal vuxenutbildning och anordnas på Monticos skola i Växjö med start hösten 2021. Arbetsplatspraktiken kommer att genomföras på Volvo CE i Braås.

– Vi ser mycket positivt på den här typen av samarbeten där vi skapar skräddarsydda utbildningar efter företagens behov. På så vis kan vi bidra till att stärka svensk industri och göra den mer jämställd, säger Marcus Sjöqvist, affärsutvecklare inom vuxenutbildning på Montico.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons