Annons

Ny utbildning ska locka kvinnor till branschen

Växjö/Tingsryd • Publicerad 15 mars 2021
Pressbild på Patrik Persson och Pernilla Sundén.
Pressbild på Patrik Persson och Pernilla Sundén.Foto: Jonas Ljungdahl

Holtab och Montico startar en elmontörsutbildning i Växjö som riktar sig till kvinnor, eftersom det enligt bolagen behövs fler kvinnor i elbranschen.

– Alla arbetsplatser blir bättre av mångfald, men på sikt handlar det om kompetensförsörjning. Sverige står inför en gigantisk omställning när stora delar av samhället ska elektrifieras – branschen behöver mer kompetens, säger Patrik Persson, vd på Holtab.

Annons

Utbildningen är en kommunal vuxenutbildning som anordnas av Montico i samarbete med Holtab.

– Vi ser jättepositivt på den här typen av samarbeten där vi tillsammans kan stärka svensk industri och göra den mer jämställd. Som utbildningsaktör är det viktigt att vi är lyhörda och anpassar utbildningarna efter de behov som finns, säger Marcus Sjöqvist, affärsutvecklare på Montico.

Bland kurserna finns bland annat elkraftteknik, elinstallationer, elmotorstyrning och praktisk ellära. Det kommer att genomföras praktik på sex till åtta veckor i Holtabs fabrik i Tingsryd.

– Utbudet i yrkeslivet är brett och behovet av ny kompetens stort. Vi vill gärna rekrytera och hoppas att några av dem som genomför utbildningen ska komma till oss på Holtab, säger Pernilla Sundén, HR-ansvarig på företaget.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons