Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Ny variant av coronaviruset i Sydafrika – så ska inresande agera

     Både brittiska och sydafrikanska myndigheter har upptäckt nya varianter av viruset som orsakar covid-19. Region Kronoberg meddelar att det är samma rekommendationer för inresande från Sydafrika som från Storbritannien.

     "Du som varit i Storbritannien eller Sydafrika och kommit till Sverige från och med den 12 december uppmanas testa dig för covid-19, även om du inte har symtom. Kontakta din vårdcentral för provtagning på vardagar och jourläkarcentralen för provtagning under helger och röda dagar. I väntan på provtagning och testresultat uppmanas du att bete dig som om du har covid-19”, skriver Region Kronoberg.

     Det gäller även barn i förskoleklass eller äldre samt de som tidigare lämnat prov som visar att de har antikroppar mot covid-19.