Annons

Ny verksamhetsmark planeras i Växjö

Växjö • Publicerad 2 december 2019
Foto: Olof Elfverson

En ny detaljplan för ny verksamhetsområde vid flygplatsen är ute på granskning. Området på ungefär 210 hektar ligger väster om Öjaby och norrut längsmed riksväg 30 upp mot Tunatorp.

Markägarna Växjö kommun och Hovs Mark och Maskin vill skapa ett attraktivt verksamhetsområde med flexibla tomter för näringslivet. Enligt förslaget tillåts markanvändning för industri, drivmedelsförsäljning, restaurang, kontor, konferenslokaler och verksamheter.

Annons

- Växjö kommun har brist på attraktiv verksamhetsmark och för att kunna fortsätta utveckla näringslivet krävs det att kommunen tar fram mer mark. Med ett verksamhetsområde vid flygplatsen och riksväg 25 och 30 får vi ett attraktivt område för nya och befintliga företag att etablera sig i Växjö kommun, säger Mikael Johansson, projektledare.

För att göra området ännu mer lättillgängligt ingår det i förslaget även två nya cirkulationsplatser – en vid trafikplats Öjaby vid avfarten från riksväg 25 samt en vid korsningen mellan riksväg 30 och Nylandavägen där det också planeras en gång- och cykelunderfart.

Myndigheter och allmänheten kan lämna synpunkter fram till den 12 januari 2020. Vår förhoppning är att planen kan antas under våren 2020 med preliminär start på utbyggnaden hösten 2020.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons