Annons

Ny vindkraftspark planeras

Växjö • Publicerad 21 januari 2020
.Foto: Anders Johansson

Målajord vindkraft söker bygglov för en ny vindkraftspark mellan Rottne och Braås. De vill sätta upp tre vindkraftverk på upp till 210 meter.

Bolagets planer har mötts av kraftiga protester från ortsbor som har tagit ärendet till flera olika instanser. Men Målajord vindkraft har fått miljötillstånd och har nu sökt bygglov för vindkraftverken.

Annons

– Det har varit ett komplicerat projekt. För att få det byggklart har vi löst problem med tillstånd och förhandlat fram avtal med olika intressenter. Vi har också säkrat en långsiktig ägare och investerare, säger Håkan Wallin, vd för BayWare som drivit projektet, till Smålandsposten.

Det är Finlandsbaserade vindkraftsbolaget Taaleri Energia som går in som ägare. Vindkraftsparken i Målajord förväntas producera omkring 50 GWh el per år, vilket motsvarar uppvärmningen av cirka 2 500 normalvillor.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons