Annons

Ny virusvariant dominerar i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 1 april 2022
Smittskyddsläkaren Christian Blomkvist.
Smittskyddsläkaren Christian Blomkvist.Foto: LENA GUNNARSSON

Smittspridningen av coronaviruset i länet går långsamt neråt. Prognosen grundas på smittoantalet bland personer inom vård- och omsorgen, sedan allmänheten inte längre testas för viruset.

Samtidigt har en ny undervariant till omikron, BA.2, tagit över smittspridningen i länet och förra veckan stod virusvarianten för 90 procent av smittfallen.

Annons

– BA.2 har dominerat i en till två månader här i Kronoberg. Det som sannolikt är att BA.2 är mer smittsammare, men om man är vaccinerad får man ett bra skydd mot allvarlig sjukdom. Annars är det ingen stor skillnad mellan de olika varianterna, säger Christian Blomkvist till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons