Annons

Nya bevis i torpedrättegången sågas

Växjö • Publicerad 19 juli 2019 • Uppdaterad 20 juli 2019
.Foto: Lars-Goran Rydqvist

I april tog den 34-årige man som misstänks ha lejt en torped till en brutal misshandel på Högstorp i Växjö sitt liv i häktet. I slutet av maj skulle åtalet mot hans flickvän, i media kallad exfrun, återupptas men efter nya bevis flyttades rättegången fram och under veckan har den hållits.

Enligt Smålandsposten yrkar åklagaren på uppemot fyra års fängelse för exfrun. Åklagaren avfärdar också de nya bevis som har lagts fram.

Annons

De nya bevisen bestod av vittnesförhör med väninnor och en psykoterapeut som har haft kvinnan som klient. De vittnade bland annat om hur de upplevde kvinnan och hennes relation till pojkvännen. Kvinnan har själv menat att hon var rädd för sin pojkvän och att det var han stod bakom det som hände sent på kvällen den 30 januari när kvinnans före detta man attackerades i sin lägenhet på Högstorp. Bakgrunden ska vara en uppslitande skilsmässa och en tvist om hur de ska hantera sitt gemensamma barn.

Torpeden har redan dömts till tre och ett halvt års fängelse för försök till synnerligen grov misshandel.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons