unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nya bollsporten lanseras i Växjö

Pickleball.
Pickleball.
Foto: David Winberg

Entreprenören Dan Isaksson utökar Lohilo Arena i Växjö med permanenta inomhusbanor för pickleball, en ny racketsport som är en kombination av tennis, pingis och badminton. Anläggningen på Nylandavägen 2 håller på att färdigställas och har premiär på måndag nästa vecka.

– Vi blir en av de första permanenta anläggningarna i Sverige. Padel har fullständigt exploderat i Sverige och har en otrolig tillväxt men i USA är det pickleball som växer mest. Sporten är en social sport och passar alla åldrar och det går inte riktigt lika fort som i padel, säger Dan Isaksson, som äger och utvecklar Lohilo Arena i Växjö.

Han avslöjar också att de håller på att ta fram färdiga koncept för banor och racket som ska lanseras inom kort.

Pickleball spelas på en plan av samma mått som i badminton och racket påminner om ett padelracket men är betydligt tunnare. Bollen beskrivs påminna i utseende om en innebandyboll.