Annons

Nya bollsporten lanseras i Växjö

Växjö • Publicerad 5 september 2020
Pickleball.
Pickleball.Foto: David Winberg

Entreprenören Dan Isaksson utökar Lohilo Arena i Växjö med permanenta inomhusbanor för pickleball, en ny racketsport som är en kombination av tennis, pingis och badminton. Anläggningen på Nylandavägen 2 håller på att färdigställas och har premiär på måndag nästa vecka.

– Vi blir en av de första permanenta anläggningarna i Sverige. Padel har fullständigt exploderat i Sverige och har en otrolig tillväxt men i USA är det pickleball som växer mest. Sporten är en social sport och passar alla åldrar och det går inte riktigt lika fort som i padel, säger Dan Isaksson, som äger och utvecklar Lohilo Arena i Växjö.

Annons

Han avslöjar också att de håller på att ta fram färdiga koncept för banor och racket som ska lanseras inom kort.

Pickleball spelas på en plan av samma mått som i badminton och racket påminner om ett padelracket men är betydligt tunnare. Bollen beskrivs påminna i utseende om en innebandyboll.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons