Annons

Nya bostäder byggs i Växjö

Växjö • Publicerad 20 december 2019
.Foto: Illustration: Arkitektbolaget

I veckan inleddes ett byggprojekt med 54 hyresrätter i den nya stadsdelen Bredvik. Kommunstyrelsens ordförande Anna Tenje (M) fick bända det första armeringsjärnet vid det nya bygget.

Det är Värendshem som ska bygga tre hus i kvarteret Sjöspegeln. Husen är fyra och en halv våning höga med totalt 54 hyresrätter. Bostäderna byggs i närheten av både sjön och Pär Lagerkvistskolan.

Annons

– Det har byggts väldigt mycket exklusiva bostadsrätter i Växjö. Och det är dyrt för många att hosta upp de pengarna. Vi inriktar oss på prisvärda hyresrätter och vi tycker att vi har ett spännande koncept, säger delägaren Peter Iburg till Smålandsposten.

Värendshem är ett samarbete mellan företagen Gransholms Bruks Fastigheter, Quantify och Dynacon Fastigheter. De 54 lägenheterna beräknas stå inflyttningsklara våren 2021.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons