Annons

Nya bostäder byggs i Växjö

Växjö • Publicerad 16 november 2019
Foto: Arkitektbolaget

Arkitektbolaget ska bygga nya bostadsrätter i bostadsområdet Torparlyckan i Växjö. Det blir fokus på hållbarhet kring såväl estetik som klimatmässigt och ekonomiskt. Nu startar försäljningen av bostadsrätterna, som dels är tvårumslägenheter på 51 kvadratmeter med uteplats och dels är Ovanför tvåorna ligger trerumslägenheter i två plan på 100 kvadratmeter med två balkonger, en på varje våning.

– Vi har under många år drömt om att själva får vara byggherrar. När möjligheten uppstod för några år sedan, då vi tillsammans med Gransholmsbruk vann en markanvisningstävling som Växjö Kommun anordnade tog vi detta steg, säger Eva Haraldsson, vd, arkitekt och delägare på Arkitektbolaget.

Annons

Bostadsrätternas stomme är av trä och de byggs i moduler på fabrik av Eksjöhus Modulbygg. Utanför bostäderna kommer det att finnas gemensamma uteplatser med grillmöjligheter och cykelparkeringar.

Foto: Arkitektbolaget
Foto: Arkitektbolaget
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons