Annons

Nya bostäder och satsningar planeras i Ingelstad

Ingelstad • Publicerad 24 mars 2021
Foto: Olof Elfverson

Växjö kommun har tillsammans med de tre fastighetsägarna Vidingehem, Djurle Industri AB och Bengtsgård Fastighets AB tagit fram ett förslag till ny detaljplan för Ingelstad centrum.

Förslaget innebär möjlighet för byggnation av uppemot 50 lägenheter, i två till fyra våningar, 2 500 kvadratmeter lokalyta för centrumändamål, utveckling av allmän platsmark med torg, park och gång- och cykelstråk samt tryggare gatumiljö med lägre hastigheter och extra övergångsställen.

Annons

Kommunen och fastighetsägarna vill säkerställa att allmänhet även i framtiden har tillgång till ytor som exempelvis parker, stråk och torg på ett bra sätt men också göra det möjligt att bygga fler bostäder och lokaler.

– Det finns många faktorer som påverkar hur platsen utformas, bland annat är viktiga delar som biotopskyddade träd, befintlig infrastruktur och översvämningsrisk sådant som vi arbetar med i planen. En stor del av förslaget är även att viss mark i området blir kommunal, vilket gör att marken även i framtiden är tillgänglig för allmänheten samt att det skapas förutsättningar för framtida utveckling av marken. Förslaget möjliggör även att bostäder och kontor kan etableras, säger Emma Lennartsson, planarkitekt.

Invånare och myndigheter kan fram till den 2 maj lämna synpunkter på förslaget. Därefter kommer förslaget att arbetas om utifrån de synpunkter som kommit in.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons