Annons

Nya bostadsbygget i Växjö har startat

Växjö • Publicerad 7 september 2021
Foto: Pressbild

I veckan togs det första stadtaget för 80 nya hyresrätter på fastigheten Mjölner 5 i korsningen Södra Järnvägsgatan–Wennerbergsgatan i Växjö.

Kommunstyrelsens ordförande i Växjö, Anna Tenje, Lansas vd Claes Malmkvist och Sernekes regionchef Kristian Jansson satte de första spadarna i jorden för det nya bygget.

Annons

– Växjö har stått i startgroparna ganska länge från att vara den stora småstaden till att bli den lilla storstaden, och det märker man inte minst nu när man ser vad som händer i området här på Söder. Växjö växer och vi behöver fler bostäder. Detta kommer bli Söders framsida och det här huset blir en port in till området, sa Anna Tenje i sitt tal under spadtaget.

Den gamla gula villan på Söder har rivits för att ge plats åt nybygget. Det har skapat debatt på sociala medier där invånare ifrågasatt att huset rivs.

Det nya projektet beräknas vara färdigställt våren 2023. Lägenheterna är på allt från ett rum och kök till fyra rum och kök. Det kommer också att finnas två gemensamma takterrasser mot innergården och ett underliggande garage.

– Det känns spännande att fortsätta expandera i Växjö och kunna erbjuda fler moderna och bekväma hyreslägenheter. Projektet stämmer väl överens med vår vision att bygga fastigheter med stort miljöfokus i regioner med stark tillväxt, sa Claes Malmkvist, vd på Lansa Fastigheter.

Kristian Jansson, regionchef Serneke, Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande Växjö och Claes Malmkvist, vd Lansa Fastigheter
Kristian Jansson, regionchef Serneke, Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande Växjö och Claes Malmkvist, vd Lansa FastigheterFoto: Pressbild

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons