Annons

Nya bostadsrätter i Växjö släpps till försäljning – utan budgivning

Teleborg • Publicerad 12 mars 2021
Illustration: Boklok
Illustration: Boklok

Boklok startar i maj bygget av 24 radhus, parhus och kedjehus på Telestadshöjden i Teleborg. Tvåvåningshusen på knappt 117 kvadratmeter säljs som bostadsrätter och försäljningsstarten startar den 17 mars.

Bostäderna säljs på ett annorlunda sätt. Alla som är intresserade att köpa en av de 24 bostadsrättshusen ska man anmäla intresse och sedan delta under säljstarten och den livesända turordningsdragning som bestämmer i vilken ordning man får välja bostad. Det blir därmed ingen budgivning.

Annons

– Vi vet att det för många är ett stort steg och investering att köpa en bostad, kanske mer än någonsin i dessa tider. För att möjliggöra en bostadsaffär för så många som möjligt har vi därför sänkt förskottsbeloppet på alla våra hus från 50 000 kronor till 10 000, säger Bokloks projektchef Simon Wedeborg.

Enligt Boklok kommer bostäderna att kosta mellan 2,2 och 2,6 miljoner. Sedan tillkommer en månadsavgift på 5 000 kronor.

Växjös nya stadsdel Telestadshöjden ska innehålla cirka 700 bostäder och grundskolan Internationella Engelska skolan med plats för cirka 600 elever.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons