Annons

Nya bussfickan används tio minuter i veckan

Växjö • Publicerad 12 november 2018
Foto: Lars-Göran Rydqvist

För ett par veckor sedan blev det känt att ett antal parkeringsplatser längs Wieselgrensgatan i Växjö försvinner för att bussar ska kunna parkera på Elin Wägnerskolans baksida. Men den nya bussfickan används väldigt sällan.

– Bussfickan används tio minuter på fredagarna när eleverna skjutsas till simhallen. Det är inte rimligt att spärra av en hel gatas parkeringar för det. Det är inget vi på skolan önskat och vi är självklart inte nöjda med detta. Vi har heller inte fått någon information om det, säger Torbjörn Öberg, rektor på Elin Wägnerskolan, till Smålandsposten.

Annons

Föräldrar är irriterade över att de inte kan parkera i närheten av skolan och personal har fått p-böter för att det saknas parkeringsplatser.

– Anledningen till att vi gjort bussfickan är att skolan och utbildningsförvaltningen önskat den. Parkeringsförbudet i motsatt riktning har kommit till för trafiksäkerheten utanför skolan, säger trafikplaneringschefen Per-Olof Löfberg till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons