Annons

Nya driftsbidrag till samlingslokaler

Växjö • Publicerad 6 mars 2021
Foto: Olof Elfverson

Kommunstyrelsen i Växjö har beslutat om nya driftsbidrag till samlingslokaler på nästan tre miljoner kronor. Det är föreningar som driver samlingslokaler i kommunens tätorter och på landsbygden som får dela på driftsbidraget, som grundar sig i föreningens driftskostnader, uthyrningsfrekvens, barn- och ungdomsverksamhet och utvecklingsplaner.

– Våra samlingslokaler i tätorterna och på landsbygden är en tillgång och deras verksamhet ska vi främja. Vi ser hela tiden vilken fantastisk verksamhet som bedrivs i lokalerna och hur viktiga de är för en levande landsbygd. Samlingslokalerna kan till exempel komma till stor användning i händelse av kris och då behöver de vara väl iordning, vilket driftsbidraget bidrar till, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons