Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Nya fall av sannolikt muterat virus i Kronoberg

     .
     .
     Foto: ERIK SIMANDER

     Förra veckan rapporterade Region Kronoberg om nio nya fall av sannolikt brittiskt muterat coronavirus. Nu har det kommit in sex nya fall.

     – Vi agerar ändå på de sannolika fallen som om de vore konstaterade fall. Vi gör vad vi kan med smittspårningen och de har vi gjort i alla de här fallen, säger smittskyddsläkaren Christian Blomkvist till Smålandsposten.

     Två fall av det brittiska muterat coronaviruset har konstaterats i Kronoberg. Länet har nu alltså också 15 fall av sannolikt mutationsvirus.

     – Alla de här sannolika fallen skickas för sekvensering och där får vi vänta två till tre veckor på svar innan vi kan konstatera att det är ett muterat virus, säger Christian Blomkvist till Smålandsposten.

     Regionen hoppas på bättre och snabbare uppgifter när deras ABC-labb kan börja rapportera fortlöpande.