Annons

Nya fartkameror sätts upp i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 14 oktober 2020
.
.Foto: ARNE FORSELL

Nästa vecka inleder Trafikverket arbetet med att sätta upp nya trafiksäkerhetskameror på olika platser i Kronobergs län. Syftet är att människor inte ska dödas eller skadas i trafiken.

– Trafiksäkerhetskamerorna i landet räddar närmare 30 liv per år och fler än 70 personer per år från att bli allvarligt skadade i trafiken. Vi vill inte att någon ska behöva åka fast för fortkörning, men vi gör allt vi kan för att människor inte ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken, säger Kristina Johansson på Trafikverket.

Annons

På riksväg 25 mellan Lessebo och Kalmar länsgräns sätts två kameror upp i höjd med Slätthult. På riksväg 27 kommer två kameror att monteras i höjd med Sjöatorpasjön.

Tre trafiksäkerhetskameror sätts upp på riksväg 15 mellan Hallands länsgräns och Markaryd. På sträckan finns det inga kameror sedan tidigare.

Kamerorna placeras på vägar med mycket trafik, höga hastigheter och hög olycksrisk. Det är endast de som kör för fort som fotograferas och registreras.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons