Annons

Nya flyglinjen i Växjö invigd

Växjö • Publicerad 26 januari 2020
.
.Foto: JOHANNA LUNDBERG

Under söndagen invigdes den nya flygturen i Växjö. Det första flygplanet från Växjö lyfte till den nya flygplatsen Scandinavian Mountains Airport mellan Sälen och Trysil. Det var Småland Airports vd Ulf Axelsson och flygbolaget Bra:s Linda Björkenäs som fick klippa det röda bandet.

Flyglinjen väntas i vinter vara igång till den 29 mars men om efterfrågan blir stor finns möjligheten att extra avgångar sätts in.

Annons

– Småland är ett stort och viktigt upptagningsområde för oss så det känns väldigt bra att nu kunna erbjuda en enklare access till Sälen och Trysil. Skidsäsongen startade redan i november och nu laddar vi upp inför aktivitetsfyllda sportlov, säger Linda Morell, PR Chef SkiStar.

Det blir avgångar på söndagar klockan 16.50 från Växjö. Från Sälen till Växjö går flyget på söndagar klockan 18.35. Under torsdagar och söndagar kan resenärer också flyga via Bromma.

Från och till Sälens flygplats finns det hundspann samt busstransport till bland annat Hundfjället, Stöten, Lindvallen och Norska Trysil.

Här saknas innehåll

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons