Annons

Nya grupper erbjuds dos 3 i Kronoberg

Kronoberg • Publicerad 30 november 2021 • Uppdaterad 1 december 2021
Fler Kronobergare erbjuds nu en påfyllnadsdos.
Fler Kronobergare erbjuds nu en påfyllnadsdos.Foto: PETTER ARVIDSON

Region Kronoberg har beslutat vilka som står näst på tur att erbjudas en påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19. Det är personer som tillhör en medicinsk riskgrupp för svår covid-19-sjukdom, personer 50–64 år samt personer med insatser enligt LSS eller beslut om assistansersättning enligt socialförsäkringsbalken.

Det är viktigt att det ska ha gått minst sex månader sedan dos 2.

Annons

– Det kommer att vara ett stort antal personer som det gått sex månader för strax före jul. Då kan det bli ont om tider på våra vaccinationsplatser. Men vi hoppas att det finns förståelse för att det finns färre vaccinationstider kring jul, kapaciteten kommer att öka igen efter helgerna, säger Marie Jadner, vaccinationssamordnare.

Vaccinationen kommer att äga rum på våra vaccinationsplatser. Tidsbokning för ovan nämnda grupper sker via 1177.se och det finns bokningsbara tider från och med måndag den 6 december.

Fakta

Medicinska riskgrupper

Dessa är de medicinska riskgrupperna enligt Folkhälsomyndighetens definition:

– Kronisk hjärt- och kärlsjukdom inklusive stroke och hypertoni

– Kronisk lungsjukdom såsom KOL samt svår och instabil astma

– Andra tillstånd som leder till nedsatt lungfunktion eller försämrad hostkraft och sekretstagnation (till exempel extrem fetma, neuromuskulära sjukdomar eller flerfunktionshinder)

– Kronisk lever- och njursvikt

– Diabetes typ 1 och typ 2

– Tillstånd som innebär kraftigt nedsatt immunförsvar på grund av en sjukdom eller behandling

– Downs syndrom

– Gravida kvinnor med särskild graviditetsrelaterad riskfaktor som till exempel äldre än 35 år, hypertoni, diabetes, BMI över 30 eller annan faktor efter individuell bedömning.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons