Annons

Nya hedersdoktorer vid Linnéuniversitetet

Växjö • Publicerad 5 november 2019

Tre nya hedersdoktorer har utsetts vid Linnéuniversitetet. Det är en nederländsk professor i litteraturteori och kulturanalys, en amerikansk professor i organisationsteori och en före detta länspolismästare i Kronoberg som är 2020 års hedersdoktorer.

Mieke Bal utses till hedersdoktor 2020 av fakulteten för konst och humaniora. Hon är professor i litteraturteori och kulturanalys vid University of Amsterdam, Nederländerna. Mary Jo Hatch utses till hedersdoktor 2020 av Ekonomihögskolan. Hon är professor emerita i organisationsteori vid Stanford University, USA och har undervisat och forskat om organisationer och organisering under 30 år. Mary Jo Hatch är för närvarande knuten till Boston College, USA, Copenhagen Business School, Danmark, samt till Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Ulrika Herbst utses till hedersdoktor 2020 av fakulteten för samhällsvetenskap. Hon var länspolismästare i Kronobergs län när dåvarande Växjö universitet ansökte om att få erbjuda polisprogrammet. Nu är hon regionpolischef för polisregion Öst.

Annons

Motiveringen för Mieke Bal: ”Mieke Bals initierade arbete med både forskare och studenter vid Linnéuniversitetet är mycket omtyckt. Genom kombinationen av gedigen kunskap, teoretisk skärpa, öppenhet för nya idéer och inte minst ett generöst, humoristiskt och ödmjukt sätt har hon blivit en synnerligen uppskattad samarbetspartner för både studenter och forskare.”

Motiveringen för Mary Jo Hatch: ”Mary Jo Hatchs brinnande intresse för kreativitet, organisering och innovation har bäring på Ekonomihögskolans långa tradition av forskning kring kreativitet kopplat till ledarskap och entreprenörskap. Hennes tolkande angreppssätt inom kvalitativ metod, att använda sig av etnografi, textanalys och konstbaserade kreativa metoder, har inspirerat flera av fakultetens forskare.”

Motiveringen för Ulrika Herbst: ”Ulrika Herbst har varit väldigt engagerad i polisutbildningen ända sedan starten, och hon är för närvarande ledamot i Rådet för utbildning och forskning i polisiärt arbete. Hennes engagemang i och kunskap om utbildningen är mycket stort, och tillsammans med hennes enorma drivkraft och vilja gör det henne till en ovärderlig resurs för utbildningen.”

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons